Direktlänk till inlägg 7 maj 2012
Frö - KnÄcke cecilias skafferi
2dl vetemjöl
1/2 dl linfrön
1/2 dl havregryn
1/2 dl solrosfrön
1/2dl pumpaKärnor
1/2dl rapsOlja
1 tsk Salt
2 dl kokande Vatten
garnering, FLINGSALT
blanda alla ingredienser i en Bunke, degen blir mkt kletig.
lägg massan med hjälp av en slickepott , i mitten på ett bakplåtspapper, lägg sedan ett till bakplåtspapper över degen och platta ut den så gott det går med händerna till en rektangel (i storlekm bakplåtspappret) Sedan tar du en brödkavel och kavlar ut så att du får det riktigt tunnt, fortfarande med bakplåtspappret imellan. När detta e klart drar du bort det översta bakplåtspappret. skär nu skåror i den utplattade degen så att det bildar ett rutnät över hela med hjälp av en kniv, så att det blir små fyrkantika knäckebröd. ( underlättar när du ska bryta isär det efter gräddningen)
Strössla sedan smulat flingsalt över hela brödet.
Gräddas direkt i ugn ca 1 timma... ha koll på knäcket i slutet så att det inte blir brännt.
Låt svalna.
Bryt isär, KLART!!
förvaras i plåtburk eller papperspåse.
Lycka Till
Timjan : är enlligt mig helt underbar!! Denna krydda skall vara färsk, den är en katastrof torkad. Lägg pengar på en färskTimjan när du ska använda den är mitt råd. Det är inte jämförbart alls med en torkad (såsom oregano tex. den funkar både...
Nu har bloggen legat nere att tag, men nu är det dags för en uppdatering & nya tag. Jag har 2 nya kategorier som heter Bär Frukt & Svamp och KöksTips, där jag kommer lägga in lite nya ideer framöver. Idag har jag delat med mig lite. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|