Direktlänk till inlägg 20 juni 2016
Köpt bröd är gott men ibland tröttnar man på smaken. Då är det gott att ta upp ett hembakat bröd.
Tips till rågdegar eller råg/vete-degar!
?
2-3 Kokta rivna potatisar i degvätskan gör brödet saftigare längre, och mer mättande. Potatissmak blir det inte, men brödet får en helt annan mjukhet och andra aromer smakar mer tycker vi. 1/2dl rapsolja är aldrig fel att tillsätta.
Överbliven havregrynsgröt 1-2dl är perfekt att blanda i degvätskan.
Andra smaksättare kan vara att välja något av dessa...
1,5dl rårörda lingon
1dl solrosfrön
1/2dl linfrön (smörjer tarmarna)
Byt ut halva mängden vätska mot naturell filmjölk, eller överbliven gräddfil, naturell yoghurt.
Utgångna mjölkprodukter är perfekt att baka bröd på. Men tänk på att smaksatta produkter som vanilj eller jordgubb, bär mm i mejerier inte är att rekommendera, de är söta och aromerna krockar med rågmjölet. Det smakar inte bra efter bakning.
Timjan : är enlligt mig helt underbar!! Denna krydda skall vara färsk, den är en katastrof torkad. Lägg pengar på en färskTimjan när du ska använda den är mitt råd. Det är inte jämförbart alls med en torkad (såsom oregano tex. den funkar både...
Nu har bloggen legat nere att tag, men nu är det dags för en uppdatering & nya tag. Jag har 2 nya kategorier som heter Bär Frukt & Svamp och KöksTips, där jag kommer lägga in lite nya ideer framöver. Idag har jag delat med mig lite. ...
lite kanter, brödEndar, baguette som blivit över. Släng allt i en låda i frysen. när du sparat en hög, tar du upp dem. Riv sönder dem till mindra bitar, kör lite i taget i en mixer, och låt sedan smulorna självtorka på en plåt, det tar ca ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|