Direktlänk till inlägg 14 januari 2013
Tortelini m Köttfyllning (ej ost) (koka till 5 pers)
flytande köttbuljong
salt
1 ugnsfast stor & hög form
Creme att täcka tortellinin med:
4små burkar cremefraiche
2pkt bacon
salt (efter behag)
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk vitpeppar
2 krm chilipulver
1/2 tsk paprikapulver
1/2 dl riven Ost
Koka tortelini enligt förpackningen för 5 personer i rikligt med vatten, 1/2 tsk salt och 2 msk flytande köttbuljong.
Låt detta svalna något.
Under tiden gör du *Creme´n* genom att blanda alla ingredienser i en bunke dvs. cremefraiche, salt, svartpeppar, vitpeppar, chilipulver, paprikapulver. Klipp sedan ned baconet i smala remsor. BLANDA MED SLEV
lägg upp tortelinisarna, som nu är kokta, i en ugnsfast form. Bred på *Creme´n* uppå tortelinin så gott det går. Toppa med den rivna osten
Gratinera detta i ugn på 225grader tills det fått en fin färg. (gyllene)
Serveras med Baguette & sallad!!
funkar även med ett glas Vitt vin en fredagKväll
Timjan : är enlligt mig helt underbar!! Denna krydda skall vara färsk, den är en katastrof torkad. Lägg pengar på en färskTimjan när du ska använda den är mitt råd. Det är inte jämförbart alls med en torkad (såsom oregano tex. den funkar både...
Nu har bloggen legat nere att tag, men nu är det dags för en uppdatering & nya tag. Jag har 2 nya kategorier som heter Bär Frukt & Svamp och KöksTips, där jag kommer lägga in lite nya ideer framöver. Idag har jag delat med mig lite. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|