Direktlänk till inlägg 1 mars 2013

Karamelldrömmar från Cecilias Skafferi

Av Cecilia - 1 mars 2013 08:35

  Antal: 16 stora Rutor 

botten

2dl kockosflingor

1dl farinsocker

2dl vetemjöl

1tsk bakpulver

100g smält smör

1tsk vanilinsocker


Karamell

400gr sötad Kondenserad Mjölk (konserv)

30gr smör

2msk ljus sirap

2 tsk hett vatten


Glasyr

120g mörk choklad, hackad

60gr smör i tärningar


GÖR SÅHÄR......................

botten

Sätt ugnen på 175grader

klä en bottten och kanter på en rektangulär form med måtten 28x18 cm med bakplåtspapper och låt pappret gå ut över kanterna.

*häll kokkos socker och mjöl, vanilinsocker och bakpulver i en skål och blanda väl med en slev.  gör en grop i mitten , smält smöret i an kastrull och häll sedan det i mjölblandningens hål, och rör sedan detta till en smet.

pressa ut denna smet i botten av formen till en jämn matta. Grädda denna sedan i ugnen till en jämn kaka i mitten av ugnen i 12-15minuter. ( ta ut kakan innan kanterna börjar bli bruna)

Låt kakan svalna helt & hållet.


Karamell (mellersta lagret)

häll kondenserad mjölk, smör, sirap, och vatten i en liten kastrull.Rör över medelstark värme tills det börjar koka. sänk värmen och låt det sjuda under omrörning  ytterligare 5minuter. Häll sedan karamellsmeten över den gräddade botten. Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda den ytterligare 10 minuter. Ta ut den ur ugnen och låt den svalna till ljummen.


glacyr

häll chokladhacket och smör i en värmetålkig bunke och värm den sedan i en kastrull över vattenbad (kokande vatten) Rör tills choklad och smör smält, och blandningen är slät. bred sedan choklad-glacyren på den ljumna karamellagret med en bred spatel, eller en stekspade eller liknande.Kyl kakakn tills glasyren stelnat. skär den sedan i rutor 4x4=16


Går bra att frysa!!

**eller förvara i lufttät burk med lock i 1 vecka


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 20 juni 2016 01:44


När vår spinnrock tillslut inte gick att laga.. Tog vi hjulet och borrade 6hål i... I källaren hade jag en hög rep (tamp) från tiden då jag hade båt. Den knöt jag några knutar på. Med en badsvamp som gjort sitt svampade jag på vit hobbyfärg, färgen b...

Av Cecilia - 20 juni 2016 01:14

..nästan iallafall. En sliten ikea bokhylla fick bli odlings-ställ. Dvs. Varje hyllplan plastade jag med gamla kassar från mataffären. En resårmadrass som gjort sitt sparade vi ribborna på undersidan av sängen. Dem sågade jag korta stopp av och sat...

Av Cecilia - 20 juni 2016 00:48

Köpt bröd är gott men ibland tröttnar man på smaken. Då är det gott att ta upp ett hembakat bröd. Tips till rågdegar eller råg/vete-degar! ? 2-3 Kokta rivna potatisar i degvätskan gör brödet saftigare längre, och mer mättande. Potatissmak blir ...

Av Cecilia - 19 juli 2013 07:55

 Timjan : är enlligt mig helt underbar!! Denna krydda skall vara färsk, den är en katastrof torkad. Lägg pengar på en färskTimjan när du ska använda den är mitt råd. Det är inte jämförbart alls med en torkad (såsom oregano tex. den funkar både...

Av Cecilia - 19 juli 2013 07:29

Nu har bloggen legat nere att tag, men nu är det dags för en uppdatering & nya tag.    Jag har 2 nya kategorier som heter Bär Frukt & Svamp  och KöksTips, där jag kommer lägga in lite nya ideer framöver.   Idag har jag delat med mig lite. ...

Presentation


VÄLKOMMEN TILL CeCiLiAs SKAFFERI.....

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

VAD TYCKER DU?????

Vad vill du ha MER av för förslag på min sida..
 FRUKOST ALTERNATIV
 BUFFÉ RÄTTER
 MIDDAGAR
 EFTER RÄTTER
 MATBRÖD
 BAKVERK
 PICKNICK ALTERNATIV
 FÖRRÄTTER

Gästbok till mina läsare....

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards