Direktlänk till inlägg 1 mars 2013
Antal: 16 stora Rutor
botten
2dl kockosflingor
1dl farinsocker
2dl vetemjöl
1tsk bakpulver
100g smält smör
1tsk vanilinsocker
Karamell
400gr sötad Kondenserad Mjölk (konserv)
30gr smör
2msk ljus sirap
2 tsk hett vatten
Glasyr
120g mörk choklad, hackad
60gr smör i tärningar
GÖR SÅHÄR......................
botten
Sätt ugnen på 175grader
klä en bottten och kanter på en rektangulär form med måtten 28x18 cm med bakplåtspapper och låt pappret gå ut över kanterna.
*häll kokkos socker och mjöl, vanilinsocker och bakpulver i en skål och blanda väl med en slev. gör en grop i mitten , smält smöret i an kastrull och häll sedan det i mjölblandningens hål, och rör sedan detta till en smet.
pressa ut denna smet i botten av formen till en jämn matta. Grädda denna sedan i ugnen till en jämn kaka i mitten av ugnen i 12-15minuter. ( ta ut kakan innan kanterna börjar bli bruna)
Låt kakan svalna helt & hållet.
Karamell (mellersta lagret)
häll kondenserad mjölk, smör, sirap, och vatten i en liten kastrull.Rör över medelstark värme tills det börjar koka. sänk värmen och låt det sjuda under omrörning ytterligare 5minuter. Häll sedan karamellsmeten över den gräddade botten. Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda den ytterligare 10 minuter. Ta ut den ur ugnen och låt den svalna till ljummen.
glacyr
häll chokladhacket och smör i en värmetålkig bunke och värm den sedan i en kastrull över vattenbad (kokande vatten) Rör tills choklad och smör smält, och blandningen är slät. bred sedan choklad-glacyren på den ljumna karamellagret med en bred spatel, eller en stekspade eller liknande.Kyl kakakn tills glasyren stelnat. skär den sedan i rutor 4x4=16
Går bra att frysa!!
**eller förvara i lufttät burk med lock i 1 vecka
Timjan : är enlligt mig helt underbar!! Denna krydda skall vara färsk, den är en katastrof torkad. Lägg pengar på en färskTimjan när du ska använda den är mitt råd. Det är inte jämförbart alls med en torkad (såsom oregano tex. den funkar både...
Nu har bloggen legat nere att tag, men nu är det dags för en uppdatering & nya tag. Jag har 2 nya kategorier som heter Bär Frukt & Svamp och KöksTips, där jag kommer lägga in lite nya ideer framöver. Idag har jag delat med mig lite. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
31 |
|||
|