Direktlänk till inlägg 14 januari 2013

Italienska Bröd fr Cecilias Skafferi välj bland 3 olika fyllningar

Av Cecilia - 14 januari 2013 20:34

 

Ingredienser:

1  sats Frall-deg


FYLLNADS-VAL 1

400gr smör eller margarin, rumsvarmt

1 liten knippel färsk basilika, grovt hackad

1 liten knippe färsk timjan, repa av de små bladen så gott det går

1 liten knippe färsk persilja , grovt hackad

en gnutta salt


FYLLNADS-VAL 2

2 pkt Lufttorkad skinka i tunna skivor , som de är i förpackningen

1 knippe Färsk timjan, repa av de små bladen så gott det går

 ca 200g svarta oliver, skurna i 2delar/oliv

i liten burk marinerade soltorkade tomater i olja (glasburk)

en gnutta salt

margarin elr smör



FYLLNADS-VAL 3

pressad vitlök av 2 klyftor

smör eller margarin. rumsvarmt

färsk rosmarin, finhackad

en gnutta salt


Garneriing & pensling oavsett innehållsval: flingsalt, grovmalen svartpeppar, uppvispat ägg


GÖR SÅHÄR!!


baka fralldegen enligt receptet Med gäsning & allt som står!!

Välj en av Fyllnadssvalen ovan och blanda ingredienserna med rumsvarma fettet i en bunke, tills du har en jämn smörsmet. Låt denna nu stå på bänken medans du förbereder degen.


( Väljer du fyllnadsval 2 blandar du INTE ingredienserna med smöret/margararinet, utan gör enligt vad som står nedan, fast du istället breder ut smöret ensamt som det är, sedan lägger på ingredienserna som de är utspritt äver degen)


Dela sedan degen i 4 delar.

Kavla ut varje deg till en rektangel ca:1cm i tjocklek.

Bred ut 1/4 smörsmeten på degen ända ut i kanterna (dvs: se till att smöret räcker till alla 4:a degar )

rulla sedan ihop rektangeln *på det längsta hållet* så att det blir en lång rulle. Ta sedan tag i varje ände på rullen & vrid dem motsols mot varandra så att längden ser */tvinnad/vriden ut.

Låt denna jäsa i 20-25 minuter, på plåt m bakplåtspapper under bakduk. Sätt på ugnen på 225grader under tiden


Nu Penslar du dem med uppvispat Ägg.

Strö över flingsalt och grovmalen svartpeppar ,

Grädda i ugn 225grader tills de fått en gyllene färg. Om du lyfter på dem ska de vara gyllenbruna under.


Låt dem svalna på galler under Duk.

Äts helst nybakat men går bra att frysa. Vid servering skär du brödet på diagonalen/snedden, i ca 3CM BREDA SKIVOR.

Serveras till Soppa, grillat, pasta, skaldjur, picknick, frukost .....

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 20 juni 2016 01:44


När vår spinnrock tillslut inte gick att laga.. Tog vi hjulet och borrade 6hål i... I källaren hade jag en hög rep (tamp) från tiden då jag hade båt. Den knöt jag några knutar på. Med en badsvamp som gjort sitt svampade jag på vit hobbyfärg, färgen b...

Av Cecilia - 20 juni 2016 01:14

..nästan iallafall. En sliten ikea bokhylla fick bli odlings-ställ. Dvs. Varje hyllplan plastade jag med gamla kassar från mataffären. En resårmadrass som gjort sitt sparade vi ribborna på undersidan av sängen. Dem sågade jag korta stopp av och sat...

Av Cecilia - 20 juni 2016 00:48

Köpt bröd är gott men ibland tröttnar man på smaken. Då är det gott att ta upp ett hembakat bröd. Tips till rågdegar eller råg/vete-degar! ? 2-3 Kokta rivna potatisar i degvätskan gör brödet saftigare längre, och mer mättande. Potatissmak blir ...

Av Cecilia - 19 juli 2013 07:55

 Timjan : är enlligt mig helt underbar!! Denna krydda skall vara färsk, den är en katastrof torkad. Lägg pengar på en färskTimjan när du ska använda den är mitt råd. Det är inte jämförbart alls med en torkad (såsom oregano tex. den funkar både...

Av Cecilia - 19 juli 2013 07:29

Nu har bloggen legat nere att tag, men nu är det dags för en uppdatering & nya tag.    Jag har 2 nya kategorier som heter Bär Frukt & Svamp  och KöksTips, där jag kommer lägga in lite nya ideer framöver.   Idag har jag delat med mig lite. ...

Presentation


VÄLKOMMEN TILL CeCiLiAs SKAFFERI.....

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

VAD TYCKER DU?????

Vad vill du ha MER av för förslag på min sida..
 FRUKOST ALTERNATIV
 BUFFÉ RÄTTER
 MIDDAGAR
 EFTER RÄTTER
 MATBRÖD
 BAKVERK
 PICKNICK ALTERNATIV
 FÖRRÄTTER

Gästbok till mina läsare....

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards