Direktlänk till inlägg 14 januari 2013
Ingredienser:
1 sats Frall-deg
FYLLNADS-VAL 1
400gr smör eller margarin, rumsvarmt
1 liten knippel färsk basilika, grovt hackad
1 liten knippe färsk timjan, repa av de små bladen så gott det går
1 liten knippe färsk persilja , grovt hackad
en gnutta salt
FYLLNADS-VAL 2
2 pkt Lufttorkad skinka i tunna skivor , som de är i förpackningen
1 knippe Färsk timjan, repa av de små bladen så gott det går
ca 200g svarta oliver, skurna i 2delar/oliv
i liten burk marinerade soltorkade tomater i olja (glasburk)
en gnutta salt
margarin elr smör
FYLLNADS-VAL 3
pressad vitlök av 2 klyftor
smör eller margarin. rumsvarmt
färsk rosmarin, finhackad
en gnutta salt
Garneriing & pensling oavsett innehållsval: flingsalt, grovmalen svartpeppar, uppvispat ägg
GÖR SÅHÄR!!
baka fralldegen enligt receptet Med gäsning & allt som står!!
Välj en av Fyllnadssvalen ovan och blanda ingredienserna med rumsvarma fettet i en bunke, tills du har en jämn smörsmet. Låt denna nu stå på bänken medans du förbereder degen.
( Väljer du fyllnadsval 2 blandar du INTE ingredienserna med smöret/margararinet, utan gör enligt vad som står nedan, fast du istället breder ut smöret ensamt som det är, sedan lägger på ingredienserna som de är utspritt äver degen)
Dela sedan degen i 4 delar.
Kavla ut varje deg till en rektangel ca:1cm i tjocklek.
Bred ut 1/4 smörsmeten på degen ända ut i kanterna (dvs: se till att smöret räcker till alla 4:a degar )
rulla sedan ihop rektangeln *på det längsta hållet* så att det blir en lång rulle. Ta sedan tag i varje ände på rullen & vrid dem motsols mot varandra så att längden ser */tvinnad/vriden ut.
Låt denna jäsa i 20-25 minuter, på plåt m bakplåtspapper under bakduk. Sätt på ugnen på 225grader under tiden
Nu Penslar du dem med uppvispat Ägg.
Strö över flingsalt och grovmalen svartpeppar ,
Grädda i ugn 225grader tills de fått en gyllene färg. Om du lyfter på dem ska de vara gyllenbruna under.
Låt dem svalna på galler under Duk.
Äts helst nybakat men går bra att frysa. Vid servering skär du brödet på diagonalen/snedden, i ca 3CM BREDA SKIVOR.
Serveras till Soppa, grillat, pasta, skaldjur, picknick, frukost .....
Timjan : är enlligt mig helt underbar!! Denna krydda skall vara färsk, den är en katastrof torkad. Lägg pengar på en färskTimjan när du ska använda den är mitt råd. Det är inte jämförbart alls med en torkad (såsom oregano tex. den funkar både...
Nu har bloggen legat nere att tag, men nu är det dags för en uppdatering & nya tag. Jag har 2 nya kategorier som heter Bär Frukt & Svamp och KöksTips, där jag kommer lägga in lite nya ideer framöver. Idag har jag delat med mig lite. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|