Direktlänk till inlägg 2 februari 2010
0,5dl Olivolja
50g jäst
5dl Mjölk
1 tsk salt
13dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
UGN 225grader!
gör degen såhär!
Finfördela jästen i en bunke. Smält smör, tillsätt mjölk och värm till 37°. Häll det över jästen och rör tills den löst sig. Blanda i saltet.
Mät upp mjölet och blanda med bakpulver. Tillsätt det och arbeta degen smidig. Låt jäsa 30 min under duk
TOMATSÅS från cillas skafferi
1pkt passerade tomater
1 tub tomatpure
1 tsk salt
3 msk oregano
2 msk olivolja
blanda, låt stå i kyl minst 10 timmar, så att oregano tar ordentlig smak.
rör om innan användning.
FYLLNING:
finstrimlad/skuren rökt skinka eller köttfärssås (fast)
Tomatsås
finriven ost (garnering)
1 ägg (pensling)
LÄGG IHOP PIZZABULLARNA SÅHÄR
-Kavla ut degen som om du skulle baka vanliga kanelbullar, till en stor rektangel.
-Bred på tomatsåsen, strössla över skinka i ett jämnt lager, eller köttfärssås (bör vara ganska fast i konsistensen)
- rulla nu ihop alltsammans till en längd!
-skiva i 1,5 cm skivor
-Lägg dem i bullformar och pensla dem med uppvispat ägg
strössla riven ost uppå
låt jäsa 15 minuter
-Grädda i ugn i 12-min elller t gyllenbrun färg , i mitten av ugnen
PERFEKTA ATT HA I FRYSEN
till snabbfika
picknick i det gröna
Badstranden
eller
till varm oboy i skidbacken!!
Timjan : är enlligt mig helt underbar!! Denna krydda skall vara färsk, den är en katastrof torkad. Lägg pengar på en färskTimjan när du ska använda den är mitt råd. Det är inte jämförbart alls med en torkad (såsom oregano tex. den funkar både...
Nu har bloggen legat nere att tag, men nu är det dags för en uppdatering & nya tag. Jag har 2 nya kategorier som heter Bär Frukt & Svamp och KöksTips, där jag kommer lägga in lite nya ideer framöver. Idag har jag delat med mig lite. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
|