Direktlänk till inlägg 2 februari 2010

PizzaBullar från Cillas skafferi 24st

Av Cecilia - 2 februari 2010 11:15

 

  

 0,5dl Olivolja

50g jäst

5dl Mjölk

1 tsk salt

13dl vetemjöl

1 tsk bakpulver 

UGN 225grader!

  

gör degen såhär!

 Finfördela jästen i en bunke. Smält smör, tillsätt mjölk och värm till 37°. Häll det över jästen och rör tills den löst sig. Blanda i saltet.
Mät upp mjölet och blanda med bakpulver. Tillsätt det och arbeta degen smidig. Låt jäsa 30 min under duk


TOMATSÅS från cillas skafferi

1pkt passerade tomater

1 tub tomatpure

1 tsk salt

3 msk oregano

2 msk olivolja

 


blanda, låt stå i kyl minst 10 timmar, så att oregano tar ordentlig smak.

rör om innan användning.

  

FYLLNING:

finstrimlad/skuren  rökt skinka   eller  köttfärssås (fast)

Tomatsås

finriven ost (garnering)

1 ägg (pensling)

  

LÄGG IHOP PIZZABULLARNA SÅHÄR

-Kavla ut degen som om du skulle baka vanliga kanelbullar, till en stor rektangel.

-Bred på tomatsåsen, strössla över skinka i ett jämnt lager, eller köttfärssås (bör vara ganska fast i konsistensen)

- rulla nu ihop alltsammans till en längd!

-skiva i 1,5 cm skivor

-Lägg dem i bullformar och pensla dem med uppvispat ägg

strössla riven ost uppå

låt jäsa 15 minuter

-Grädda i ugn i 12-min elller t gyllenbrun färg , i mitten av ugnen

  

PERFEKTA ATT HA I FRYSEN

till snabbfika

picknick i det gröna

Badstranden

eller

till varm oboy i skidbacken!!

  

  

 
 
Berith

Berith

29 januari 2010 16:55

Tack för ditt besök och din kommentar =)
Här var det många goda recept =)

Önskar dig en trevlig helg =)

http://maxmax.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Erika

23 februari 2011 10:33

Hej=)
Såg att vi var med i samma grupp Loppis/secondhand Tranås på facebook och kikade in på din matblogg.=)
Igår fick jag för mig att göra Pizzabullar och kom ihåg att du hade ett recept här. De blev jättegoda!=) Mvh Erika

Cecilia

31 mars 2011 09:39

Tack för dina fina Ord, Välkommen Åter =)

 
Ingen bild

Liza

31 mars 2011 10:18

Var inne och kika på din underbara matblogg=) provade din äppelpaj--den blev gudomlig..Mvh Liza

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 20 juni 2016 01:44


När vår spinnrock tillslut inte gick att laga.. Tog vi hjulet och borrade 6hål i... I källaren hade jag en hög rep (tamp) från tiden då jag hade båt. Den knöt jag några knutar på. Med en badsvamp som gjort sitt svampade jag på vit hobbyfärg, färgen b...

Av Cecilia - 20 juni 2016 01:14

..nästan iallafall. En sliten ikea bokhylla fick bli odlings-ställ. Dvs. Varje hyllplan plastade jag med gamla kassar från mataffären. En resårmadrass som gjort sitt sparade vi ribborna på undersidan av sängen. Dem sågade jag korta stopp av och sat...

Av Cecilia - 20 juni 2016 00:48

Köpt bröd är gott men ibland tröttnar man på smaken. Då är det gott att ta upp ett hembakat bröd. Tips till rågdegar eller råg/vete-degar! ? 2-3 Kokta rivna potatisar i degvätskan gör brödet saftigare längre, och mer mättande. Potatissmak blir ...

Av Cecilia - 19 juli 2013 07:55

 Timjan : är enlligt mig helt underbar!! Denna krydda skall vara färsk, den är en katastrof torkad. Lägg pengar på en färskTimjan när du ska använda den är mitt råd. Det är inte jämförbart alls med en torkad (såsom oregano tex. den funkar både...

Av Cecilia - 19 juli 2013 07:29

Nu har bloggen legat nere att tag, men nu är det dags för en uppdatering & nya tag.    Jag har 2 nya kategorier som heter Bär Frukt & Svamp  och KöksTips, där jag kommer lägga in lite nya ideer framöver.   Idag har jag delat med mig lite. ...

Presentation


VÄLKOMMEN TILL CeCiLiAs SKAFFERI.....

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

VAD TYCKER DU?????

Vad vill du ha MER av för förslag på min sida..
 FRUKOST ALTERNATIV
 BUFFÉ RÄTTER
 MIDDAGAR
 EFTER RÄTTER
 MATBRÖD
 BAKVERK
 PICKNICK ALTERNATIV
 FÖRRÄTTER

Gästbok till mina läsare....

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards