Direktlänk till inlägg 22 mars 2010
PIZZADEG från Cecilias Skafferi....
Till 4 pizzor
25 gram FÄRSK jäst (1/2 pkt)
4 msk Olja
5 dl svalt/kallt vatten
2 tsk salt
12-14 dl vetemjöl
handvispa ut salt, olja, jäst & vatten i en stor bunke
med en träslevrör du i mjölet , bit för bit, spara 1 dl till utbaket...
ta upp degen o knga den väl, på mjölat bord.
lägg tillbaka den i bunken och låt gäsa i 1 timma under duk!
knåda sedan om degen, väl!
dela den i 4 lika bitar!
Baka ut.....
grädda pizzorna i mitten, på heta plåtar i maxtemp på ugnen
placera pizzorna på bakplåtspapper innan ni drar över dem till den heta plåten, grädda dem en och en.
Använd gärna min tomatBas i botten!
Lycka till
Timjan : är enlligt mig helt underbar!! Denna krydda skall vara färsk, den är en katastrof torkad. Lägg pengar på en färskTimjan när du ska använda den är mitt råd. Det är inte jämförbart alls med en torkad (såsom oregano tex. den funkar både...
Nu har bloggen legat nere att tag, men nu är det dags för en uppdatering & nya tag. Jag har 2 nya kategorier som heter Bär Frukt & Svamp och KöksTips, där jag kommer lägga in lite nya ideer framöver. Idag har jag delat med mig lite. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|