Direktlänk till inlägg 31 maj 2011
Laxpaj Från Cecilias Skafferi 8personer
Pajskal:
5dl DinkelMjöl 200gram Keso Naturelle
200gram Rumsvarmt Äkta Smör
Blanda alla ingredienser i en bunke eller Mixer, väl! Tryck ut pajdegen i en pajform. Ställ in form+pajskal i kylen i 1 TIMMA!! (annars blir inte pajskalet bra, det håller inte pajformens "form" utan smälter ner till botten vid för-gräddningen annars)
Sätt/värm Ugnen till 200grader. Grädda pajSkalet i 15minuter.
LÅT SVALNA!!
FYLLNING:
400gram Rökt Lax 4 st Ägg
4 dl Grädde 3dl Mager, fin riven Ost
1/2 dl finklippt Dill 1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk salt
Fördela dillen över Pajskalets Botten
Skär ner den rökta laxen i fina strimlor och lägg ut på pajskalets botten
vispa ihop ägg & grädde, finriven Ost, salt, svartpeppar.
Häll Blandningen Över Laxen
GRÄDDA I UGN ca 25 minuter !!
Serveras med Sallad & baguette
Timjan : är enlligt mig helt underbar!! Denna krydda skall vara färsk, den är en katastrof torkad. Lägg pengar på en färskTimjan när du ska använda den är mitt råd. Det är inte jämförbart alls med en torkad (såsom oregano tex. den funkar både...
Nu har bloggen legat nere att tag, men nu är det dags för en uppdatering & nya tag. Jag har 2 nya kategorier som heter Bär Frukt & Svamp och KöksTips, där jag kommer lägga in lite nya ideer framöver. Idag har jag delat med mig lite. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 | ||||||||
|