Direktlänk till inlägg 31 maj 2011
ÄPPELKAKA från Cecilias Skafferi
ForM: 28cm i diam.
Ugn: 200gr, Grädda i nedre delen
Gräddningstid: 45minuter
SÄTT PÅ UGNEN
SMÖRA OCH BRÖ:a FORMEN MED KOKOS-FLINGOR
BottenSmet.
150gram Äkta Smör - RUMSVARMT
2dl Socker
2 Ägg
2 tsk VanillinSocker
3dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
5 stora äpplen urkärnade med skal, i klyftor
Kanel
vispa i´hop socker o smör med elvisp i bunke, vispa ner mjölken, och ett ägg i taget.
Blanda nu alla torra ingredienser i en egen Bunke, Rör sedan ner mjölblandningen i vätskna pö Om pö. (blandningen blir en tjock smet)
Bred ut blandningen i sockerkaksformen.
placera Nu ut alla äppelKlyftor uppå smeten, tryck till dem lite, pudra över lite Kanel!
Topp-Smul
100gram Äkta Smör
3msk strösocker
1,dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
blanda med Elvisp till ett fint "smul"
strössla över smulorna över äpplena i formen.
GRÄDDA KAKAN i 45 MINUTER i UGN
Låt sedan kakan svalna Helt, gärna stå kallt, innan den skärs upp.
DENNA KAKA SERVERAS MED VANILJSÅS!!
Timjan : är enlligt mig helt underbar!! Denna krydda skall vara färsk, den är en katastrof torkad. Lägg pengar på en färskTimjan när du ska använda den är mitt råd. Det är inte jämförbart alls med en torkad (såsom oregano tex. den funkar både...
Nu har bloggen legat nere att tag, men nu är det dags för en uppdatering & nya tag. Jag har 2 nya kategorier som heter Bär Frukt & Svamp och KöksTips, där jag kommer lägga in lite nya ideer framöver. Idag har jag delat med mig lite. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 | ||||||||
|