Direktlänk till inlägg 1 juni 2011
CitronMaräng Från Cecilias Skafferi
10-12 Rejäla Bitar
gör m fördel marängen & citroncreme dagen innan!!!!
Maräng:
1dl Rice Crisp (puffat ris, finns vid flingor/mysli i butiken)
3 äggvitor
1 krm Ättika (12%)
2dl strösocker
Sätt Ugnen på 100grader!!!
Vispa ENBART Äggvitorna, till ett hårt/fluffigt skum, så att det går att vända bunken upp&ner Utan att det rinner ur. tillsätt nu strösocker 1/2dl i taget, och vispa mellan varje omgång tills alla 2 dl är nedvispade, tillsätt sist Ättikan. Och blanda/vänd sist i Rice Crisp med en slickepott. Nu har du en jämn & blank Maräng!
lägg ut BakPlåtspapper på en bakplåt, bred sedan ut två lika stora rektangulärer på plåtens bakplåtspapper, av marängen. (så att du altså får 2 lager tårtmarängbottnar)
Baka nu av dessa i mitten, i ugn i 2 Timmar på 100grader. Du behöver inte passa dem, utan sätt en klocka & låt dem vara! Lägg sedan upp tem på en bänk UTAN duk eller plast/ EJ ÖVERTÄCKTA. (då går fukt in i marängen & du får en seg massa) Låt dem svalna Helt, med bakplåtspapper, utan plåt, på en bänk.
Vänd dem sedan Upp&ner & dra av bakplåtspappret enkelt.. då de svalnat.
CitronKräm
3 ägg (m äggvitor & gula)
2dl strösocker
rivet skal (bara det gula) av 2 citroner
Pressad saft av 2 citroner
100gram SMÖR
2,5dl VispGrädde
lägg i grädde, äggen, socker,citronskal, citronsaft i en kastrull, vispa ihop till en jämn smet. (citronerna är lättare att riva om de är kylskåpskalla)
Värm/sjud smeten på spisen och vispa noga (akta så det inte bränner fast på botten)
När du ser att smeten tjocknar eller första bubblan kommer upp /kokning, drar du av kastrullen, och klickar nu i smöret unda´n för undan tills allt är nedrört. (100gram) skälp sedan upp smeten i en bunke och låt svalna på bänk, sedan i kylen, rör om då och då. Den ska vara KALL & KRÄMIG.
MONTERING:
2,5 dl vispGrädde
3dl Färska eller frysta Bär Hallon elr Jordgubbar
CitronKräm
MarängBottnar m RiceCrisp
Lägg ihop bottnarna med hälften av citronkrämen mellan bottnarna, och resten Ovanpå. Vispa Grädden Och bred den ovanPå, placera ut bären.
Klart!!
TIPS! Tårtan går att frysa in, innan du lägger på grädde & bär, ta bara fram den 2 timmar innan. och låt den tina i rumstemperatur!!
LYCKA TILL
Timjan : är enlligt mig helt underbar!! Denna krydda skall vara färsk, den är en katastrof torkad. Lägg pengar på en färskTimjan när du ska använda den är mitt råd. Det är inte jämförbart alls med en torkad (såsom oregano tex. den funkar både...
Nu har bloggen legat nere att tag, men nu är det dags för en uppdatering & nya tag. Jag har 2 nya kategorier som heter Bär Frukt & Svamp och KöksTips, där jag kommer lägga in lite nya ideer framöver. Idag har jag delat med mig lite. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|