Direktlänk till inlägg 7 juli 2011
3liter HELA Bär (körsbär eller jordgubbar)
2liter vatten
4kg socker
30gr vinsyra (hindrar missfärgning & härskning)
1tsk Natriumbensonat (hindrar jäsning & mögelbildning)
1 hög/stor kastrull !! (minst 10 liter) med Lock!
saftsil
tillgång till skafferi/källare/sval balkong
Gör såhär:
*Koka Upp vattnet under lock, dra kastrullen av från värmekällan.
*Rör nu ned sockret med en träslev.. rör om tills allt socker löst sig.
*Ta 1/2 dl av socker-lagen i ett glas, rör ned vinsyra och natriumbensonat med en liten sked så att det löser sig.
*Häll nu ned de HELA bären i sockerlagen, rör om lätt.
*Lägg på lock!! och låt stå på sval plats i 1VECKA (7dagar)
exempelvis: skafferi/källare/sval balkong
*rör om i saften varannan dag med slev.
*DAG 7 : sila saften i en saftduk, häll upp på flaskor... Förslut!
Smakar Underbart!!
L Y C K A T I L L !!!
Timjan : är enlligt mig helt underbar!! Denna krydda skall vara färsk, den är en katastrof torkad. Lägg pengar på en färskTimjan när du ska använda den är mitt råd. Det är inte jämförbart alls med en torkad (såsom oregano tex. den funkar både...
Nu har bloggen legat nere att tag, men nu är det dags för en uppdatering & nya tag. Jag har 2 nya kategorier som heter Bär Frukt & Svamp och KöksTips, där jag kommer lägga in lite nya ideer framöver. Idag har jag delat med mig lite. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|