Direktlänk till inlägg 10 april 2010
kyckling, 4 bröst - nedskuret i kuber 4msk turkisk Yoghurt 5dl vatten 1 kycklingbuljong lite redning BAS! |
1 dl olivolja |
0,5 dl citronsaft, pressad |
3 st vitlöksklyfta(or), hackade |
1 st röd chilifrukt, urkärnad och finhackad |
2 st Schalottenlök(ar), finhackade |
3 msk persilja, hackad |
50 gram smör, rumsvarmt |
flingsalt |
svartpeppar, nymmalen Blanda ihop basen, blanda kycklingkuberna med basen. Låt stå 15 minuter!! |
Fräs kycklingen m basen i en stekpanna, tills den vitnat, häll på vatten, smula i buljongen, klicka i Turkisk Yoghurt! låt koka ihop en stund, red av grytan till önskad konsistens!!
serveras med vitlöksbröd & Ugnsgratinerade PotatisHalvor
Timjan : är enlligt mig helt underbar!! Denna krydda skall vara färsk, den är en katastrof torkad. Lägg pengar på en färskTimjan när du ska använda den är mitt råd. Det är inte jämförbart alls med en torkad (såsom oregano tex. den funkar både...
Nu har bloggen legat nere att tag, men nu är det dags för en uppdatering & nya tag. Jag har 2 nya kategorier som heter Bär Frukt & Svamp och KöksTips, där jag kommer lägga in lite nya ideer framöver. Idag har jag delat med mig lite. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 | 11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|