Direktlänk till inlägg 26 januari 2010
1 hel lax 1-1,5kg rensad fr inälvor, utan huvud
3 morötter, skalade, hela
2 gul lök, skalade, delade i halvor
4 lagerblad
8vitpepparkorn
8 kryddpepparkorn
3tsk salt
1msk vinäger
1 hel knippe dill, med kvist o allt
vatten, häll på till det täcker laxen
1 stor/hög kastrull m lock, gärna vid i storleken
lägg i alltsammans i en kastrull, koka med lock.
när det precis kokat upp, sänker du till 3an.
låt skjuda i 15min. ta sedan av kastrullen.
ställ hela kastrullen på svalt ställe, balkong, eller annat kallt ställe över natten.
dagen därpå rensar du den kalla laxen från skinn och ben.
Klar!
Kall Romsås
5dl cremefraice
1 burk röd rom (ej stenbit)
1 knippe dill, fint hackad
- blanda allt i en skål, låt stå i kylen o dra, i minst en timma. Gärna över natten.
serveras med kokt potatis
Lycka till!
Timjan : är enlligt mig helt underbar!! Denna krydda skall vara färsk, den är en katastrof torkad. Lägg pengar på en färskTimjan när du ska använda den är mitt råd. Det är inte jämförbart alls med en torkad (såsom oregano tex. den funkar både...
Nu har bloggen legat nere att tag, men nu är det dags för en uppdatering & nya tag. Jag har 2 nya kategorier som heter Bär Frukt & Svamp och KöksTips, där jag kommer lägga in lite nya ideer framöver. Idag har jag delat med mig lite. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
|||
|