Direktlänk till inlägg 26 januari 2010
300 g rårivna morötter
dl rundkornigt ris
dl vatten
msk smör
dl mjölk
tsk salt
krm malen vitpeppar
msk sirap
ägg
dl grädde
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Skölj riset och koka det i vatten och 1 msk smör i ca 10 minuter. Spä med mjölken och koka upp under omrörning. Låt sjuda under lock på svag värme i 15 minuter. Låt riset svalna.
2. Skala och riv morötterna. Blanda ner morötterna, salt, sirap, vitpeppar, och grädde. Smörj en ugnssäker form.
3. Häll smeten i formen och grädda i 45 minuter.
En del har Riven MuskotNöt i, men det gillar inte vi! Så mitt recept innehåller inte det
Timjan : är enlligt mig helt underbar!! Denna krydda skall vara färsk, den är en katastrof torkad. Lägg pengar på en färskTimjan när du ska använda den är mitt råd. Det är inte jämförbart alls med en torkad (såsom oregano tex. den funkar både...
Nu har bloggen legat nere att tag, men nu är det dags för en uppdatering & nya tag. Jag har 2 nya kategorier som heter Bär Frukt & Svamp och KöksTips, där jag kommer lägga in lite nya ideer framöver. Idag har jag delat med mig lite. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
|||
|