Direktlänk till inlägg 26 januari 2010
5dl naturelle yoghurt, rumstempererad (låt stå framme ngr timmar)
1/2 kruka färsk Timjan, skuren grovt
1/2 påse soltorkade tomater, grovt skurna
1,5 tsk salt
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl olivolja
1/2dl Kruskakli
Vetemjöl (tills du får en jämn smet)
Garnering!
Flingsalt
Olivolja
Oregano
Gör mitt bröd såhär....
sätt på Ugnen på 200grader!
smula jästen, häll på yoghurten, timjan, salt, sirap, olivolja,soltorkade tomater, Kruskakli - vispa med en handvisp tills allt löst sig med varandra.
Rör ner vetemjöl tills du har en jämn o fin smet.
låt jäsa under bakduk i 45minuter.
Knådadegen väl på mjölat bord!
Kavla ut hela degen till en stor matta,lägg hela mattan på en plåt m bakplåtspapper, skär degmattan i 4x5 rutor (20rutor) med en kniv, direkt på plåten. (du skapar ett brytbröd)
låt jäsa i 20 min.
Ringla Olivolja över hela brödet, strö över flingsalt och oregano!
Grädda i ugn tills brödet har en gyllenbrun färg!
Bryt isär brödet efter det svalnat under duk!
Serveras med fördel nybakat, frys annars ned det, och ta upp vid dina tillfällen :-)
KLART!
Gott till soppan!
Eller KvällsTe!
Timjan : är enlligt mig helt underbar!! Denna krydda skall vara färsk, den är en katastrof torkad. Lägg pengar på en färskTimjan när du ska använda den är mitt råd. Det är inte jämförbart alls med en torkad (såsom oregano tex. den funkar både...
Nu har bloggen legat nere att tag, men nu är det dags för en uppdatering & nya tag. Jag har 2 nya kategorier som heter Bär Frukt & Svamp och KöksTips, där jag kommer lägga in lite nya ideer framöver. Idag har jag delat med mig lite. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
|||
|