Direktlänk till inlägg 28 januari 2010
Pajdeg
3dl vetemjöl
125g kallt smör
2 msk vatten
1 pajform (ta gärna en m höga kanter, 25 diam)
*ställ ugnen på 200grader
*finfördela smöret i en bunke, blanda ner ingredienserna, mixa ihop allt med elvisp, eller i matberedare.
*tryck ut degen i formen, låt den sedan stå i kyl i 30 minuter, innan den förgräddas i ugn 5 minuter, nagga då botten innan.
Fyllning
400g nötfärs
1 gul lök, fint hackad
3 vitlöksklyftor fint skivad och hackad
2 msk olivolja
4msk tomatpure
1dl vatten
2tsk sambal oelek
2tsk salt
2 tsk oregano
1 tsk rosmarin
10 ogröna oliver, skurna i skivor
100g fetaost, skiurna i tärningar
Äggstanning
1dl grädde
2dl mjölk
1/2dl lagrad ost (till garnering)
*Fräs lök o vitlök, i olivoljan tills löken är transparant i en stek-gryta
*tillsätt färsen i grytan och fräs den till en grå färg
*rör i tomature, vatten o kryddor
*låt puttra på svag värme 7minuter
*låt svalna något innan du lägger i resterande....
*blanda sist i fetaost och oliverna
* förgrädda pajskalet i 5 minuter
*vispa under tiden ihop äggstanningen!!
*fördela köttfärsen i det förgräddade pajskalet
*häll över Äggstanningen
*strö över osten
*grädda pajen i mitten av ugnen i 30-40 minuter
*låt pajen svalna något innan du serverar den
serveras till en sallad eller på Buffébordet
Timjan : är enlligt mig helt underbar!! Denna krydda skall vara färsk, den är en katastrof torkad. Lägg pengar på en färskTimjan när du ska använda den är mitt råd. Det är inte jämförbart alls med en torkad (såsom oregano tex. den funkar både...
Nu har bloggen legat nere att tag, men nu är det dags för en uppdatering & nya tag. Jag har 2 nya kategorier som heter Bär Frukt & Svamp och KöksTips, där jag kommer lägga in lite nya ideer framöver. Idag har jag delat med mig lite. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
|||
|