Direktlänk till inlägg 4 oktober 2011
2liter fläderBär, ska ligga i frysen 1 natt innan kokning
5dl vatten, eller tills det täcker Bären
1tsk citronsyra
2g natriumbensonat
5-6dl socker/liter avrunnen saft
Rensa & skölj bären
Lägg dem & vatten i en Gryta
Koka 20 minuter, mosa sedan till bären i grytan men en Stomp
Låt detta sedan stå svalt över natten, med lock.
Sila av Bären i en saftSilDuk, låt det självRinna i 30min
Mät saften och koka upp den en gång med tillsatt socker & CitronSyra.
skumma eventuellt av saften.
Rör i NatriumBensonat (blanda med lite av saften i en äggkopp innan du häller ner det i kastrullen)
Häll Upp saften på RENA VARMA FLASKOR, tillslut!
ÄKTA FLÄDERBÄR ÄR SVART/BLÅ
FALSK FLÄDER HAR RÖDA BÄR
Båda bären är giftiga, bara den SVART/BLÅ blir "ätbar" efter saftkokning
Timjan : är enlligt mig helt underbar!! Denna krydda skall vara färsk, den är en katastrof torkad. Lägg pengar på en färskTimjan när du ska använda den är mitt råd. Det är inte jämförbart alls med en torkad (såsom oregano tex. den funkar både...
Nu har bloggen legat nere att tag, men nu är det dags för en uppdatering & nya tag. Jag har 2 nya kategorier som heter Bär Frukt & Svamp och KöksTips, där jag kommer lägga in lite nya ideer framöver. Idag har jag delat med mig lite. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|