Direktlänk till inlägg 5 oktober 2011

FINSKA PIROGER från Cecilias SkaFFeRi

Av Cecilia - 5 oktober 2011 09:03

  FINSKA PIROGER från Cecilias SkaFFeri

8 personer 10-15 rejäla piroger!!

ugn 225°C 15 min,  pensla dem då först med ägg.
Tillagningstid: 3 tim.




INGREDIENSER:

PIROG-DEG
6 dl mjölk
2 pkt jäst

2 msk olja
2 msk socker
1 msk salt
ca 14 dl rågsikt


PIROGFYLLNING:

1½ dl grötris
3-4 st stora lökar
600 g nötfärs
1 msk vinäger
1½ tsk salt
1½ tsk socker
1 tsk kryddpeppar
½ tsk vitpeppar
½ tsk basilika
½ tsk oregano
½ tsk mejram


§ - 1 tsk vitlökspulver
1 tsk rapsolja


Gör så här:
* Värm mjölken,

 Smula Jästen i en bunke, Häll på mjölken,Rör ned olja socker, salt och sist mjölet... Arbeta degen smidig och låt jäsa under bakduk 40 min.
* Koka ris efter förpackningen, stek hackad lök och köttfärs i olja, krydda och blanda ihop.
* Kavla degen ca 1,5 cm tjock och tryck ut ca 20 cm i diamet stora rundlar. Det blir 10-15 styck.
* Fukta kanterna med vatten och tillsätt fyllningen på ena sidan och vik den andra över och tryck kanten ihop med en gaffel och nagga örevdelen.
* Låt jäsa 5-10 minuter, Grädda dem sedan direkt, efter att du penslat dem med Ägg 10-15minuter.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 20 juni 2016 01:44


När vår spinnrock tillslut inte gick att laga.. Tog vi hjulet och borrade 6hål i... I källaren hade jag en hög rep (tamp) från tiden då jag hade båt. Den knöt jag några knutar på. Med en badsvamp som gjort sitt svampade jag på vit hobbyfärg, färgen b...

Av Cecilia - 20 juni 2016 01:14

..nästan iallafall. En sliten ikea bokhylla fick bli odlings-ställ. Dvs. Varje hyllplan plastade jag med gamla kassar från mataffären. En resårmadrass som gjort sitt sparade vi ribborna på undersidan av sängen. Dem sågade jag korta stopp av och sat...

Av Cecilia - 20 juni 2016 00:48

Köpt bröd är gott men ibland tröttnar man på smaken. Då är det gott att ta upp ett hembakat bröd. Tips till rågdegar eller råg/vete-degar! ? 2-3 Kokta rivna potatisar i degvätskan gör brödet saftigare längre, och mer mättande. Potatissmak blir ...

Av Cecilia - 19 juli 2013 07:55

 Timjan : är enlligt mig helt underbar!! Denna krydda skall vara färsk, den är en katastrof torkad. Lägg pengar på en färskTimjan när du ska använda den är mitt råd. Det är inte jämförbart alls med en torkad (såsom oregano tex. den funkar både...

Av Cecilia - 19 juli 2013 07:29

Nu har bloggen legat nere att tag, men nu är det dags för en uppdatering & nya tag.    Jag har 2 nya kategorier som heter Bär Frukt & Svamp  och KöksTips, där jag kommer lägga in lite nya ideer framöver.   Idag har jag delat med mig lite. ...

Presentation


VÄLKOMMEN TILL CeCiLiAs SKAFFERI.....

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

VAD TYCKER DU?????

Vad vill du ha MER av för förslag på min sida..
 FRUKOST ALTERNATIV
 BUFFÉ RÄTTER
 MIDDAGAR
 EFTER RÄTTER
 MATBRÖD
 BAKVERK
 PICKNICK ALTERNATIV
 FÖRRÄTTER

Gästbok till mina läsare....

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards