Direktlänk till inlägg 7 oktober 2011
& superSmarrig Fyllning!
DEG!!
50gr Jäst
200gr smör
2,5dl Mjölk
1dl vit sirap (gör bullarna Höga & fina)
2äggulor
1/2tsk salt
11-12dl vetemjöl
FYLLNING!
50 gram mandel Kärnor
50gr mörk choklad
75gram rumstempererat/mjukt smör
1/2dl strösocker
**1 ägg -till pensling
GARNERING:
150gr mörk blockchoklad
1 påse flagad Mandel
Gör såhär.....
smula jäst i en bunke, smält margarin i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli knappt fingervarm, låt annars stå och svalna. (för het degvätska till färsk jäst -dödar jästen) Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills jästen löst sig. tillsätt sedan resten av degvätskan, sirap, äggulor, bakpulver (blandat med lite av mjölet) och salt och det mesta av mjölet...Arbeta ihop till en smidig & kladdfri deg. Låt degen jäsa i 30minuter.
Under tiden kan du göra Fyllningen..
Hacka nötter & choklad grovt, blanda detta med socker & smöret..
rulla till en en lång smör-rulle 1-2cm tjock och klä med plastfolie-Lägg i kylen sålänge...
Åter till...DEGEN:
Knåda till degen Lätt, dela den i tre lika stora delar. kavla ut varje deg till en rundel. skär sedan med en kniv varje rundel till 8 tårtbitar. Lägg sedan en skiva av SmörRullen på den bredaste delen av trekanten/tårtbiten av degen.Rulla ihop trekanten från det bredaste ned till spetsen. Böj till Ändarna så giffeln blir något U-formad. Lägg dem på en bakplåtsKlädd plåt.
Låt gäsa i 30 minuter.
** Pensla dem sedan med Uppvispat Ägg! strössla på Flagad Mandel.
Grädda i Ugn på 225graderi 10 minuter.
Låt dem svalna HELT!
Choklad-Garnering
Smält chokladen över vattenbad och ringla över den på Gifflarna NÄR DU SKALL ÄTA DEM... Om du skall frysa dem, Gör du detta moment när de tinat.
choklad kan annars få en grå ton efter att ha varit i frysen.. eller "trilla av bullen"
LYCKA TILL!!
Timjan : är enlligt mig helt underbar!! Denna krydda skall vara färsk, den är en katastrof torkad. Lägg pengar på en färskTimjan när du ska använda den är mitt råd. Det är inte jämförbart alls med en torkad (såsom oregano tex. den funkar både...
Nu har bloggen legat nere att tag, men nu är det dags för en uppdatering & nya tag. Jag har 2 nya kategorier som heter Bär Frukt & Svamp och KöksTips, där jag kommer lägga in lite nya ideer framöver. Idag har jag delat med mig lite. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|