Direktlänk till inlägg 7 oktober 2011

KarlsBaderGifflar Med Choklad & Nötter ....Från Cecilias Skafferi

Av Cecilia - 7 oktober 2011 08:16

   Lätta att Göra...

 & superSmarrig Fyllning!





DEG!!

50gr Jäst

200gr smör

2,5dl Mjölk

1dl vit sirap (gör bullarna Höga & fina)

2äggulor

1/2tsk salt

11-12dl vetemjöl

FYLLNING!

50 gram mandel Kärnor

50gr mörk choklad

75gram rumstempererat/mjukt smör

1/2dl strösocker

**1 ägg -till pensling

GARNERING:

150gr mörk blockchoklad

1 påse flagad Mandel


Gör såhär.....

smula jäst i en bunke, smält margarin i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli knappt fingervarm, låt annars stå och svalna. (för het degvätska till färsk jäst -dödar jästen) Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills jästen löst sig. tillsätt sedan resten av degvätskan, sirap, äggulor, bakpulver (blandat med lite av mjölet) och salt och det mesta av mjölet...Arbeta ihop till en smidig & kladdfri deg. Låt degen jäsa i 30minuter.

Under tiden kan du göra Fyllningen..

Hacka nötter & choklad grovt, blanda detta med socker & smöret..

rulla till en en lång smör-rulle 1-2cm tjock och klä med plastfolie-Lägg i kylen sålänge...

Åter till...DEGEN:

Knåda till degen Lätt, dela den i tre lika stora delar. kavla ut varje deg till en rundel. skär sedan med en kniv varje rundel till  8 tårtbitar. Lägg sedan en skiva av SmörRullen på den bredaste delen av trekanten/tårtbiten av degen.Rulla ihop trekanten från det bredaste ned till spetsen. Böj till Ändarna så giffeln blir något U-formad. Lägg dem på en bakplåtsKlädd plåt.

Låt gäsa i 30 minuter.

** Pensla dem sedan med Uppvispat Ägg! strössla på Flagad Mandel.

Grädda i Ugn på 225graderi 10 minuter.

Låt dem svalna HELT!


Choklad-Garnering

Smält chokladen över vattenbad och ringla över den på Gifflarna NÄR DU SKALL ÄTA DEM... Om du skall frysa dem, Gör du detta moment när de tinat.

choklad kan annars få en grå ton efter att ha varit i frysen.. eller "trilla av bullen"


LYCKA TILL!!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 20 juni 2016 01:44


När vår spinnrock tillslut inte gick att laga.. Tog vi hjulet och borrade 6hål i... I källaren hade jag en hög rep (tamp) från tiden då jag hade båt. Den knöt jag några knutar på. Med en badsvamp som gjort sitt svampade jag på vit hobbyfärg, färgen b...

Av Cecilia - 20 juni 2016 01:14

..nästan iallafall. En sliten ikea bokhylla fick bli odlings-ställ. Dvs. Varje hyllplan plastade jag med gamla kassar från mataffären. En resårmadrass som gjort sitt sparade vi ribborna på undersidan av sängen. Dem sågade jag korta stopp av och sat...

Av Cecilia - 20 juni 2016 00:48

Köpt bröd är gott men ibland tröttnar man på smaken. Då är det gott att ta upp ett hembakat bröd. Tips till rågdegar eller råg/vete-degar! ? 2-3 Kokta rivna potatisar i degvätskan gör brödet saftigare längre, och mer mättande. Potatissmak blir ...

Av Cecilia - 19 juli 2013 07:55

 Timjan : är enlligt mig helt underbar!! Denna krydda skall vara färsk, den är en katastrof torkad. Lägg pengar på en färskTimjan när du ska använda den är mitt råd. Det är inte jämförbart alls med en torkad (såsom oregano tex. den funkar både...

Av Cecilia - 19 juli 2013 07:29

Nu har bloggen legat nere att tag, men nu är det dags för en uppdatering & nya tag.    Jag har 2 nya kategorier som heter Bär Frukt & Svamp  och KöksTips, där jag kommer lägga in lite nya ideer framöver.   Idag har jag delat med mig lite. ...

Presentation


VÄLKOMMEN TILL CeCiLiAs SKAFFERI.....

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

VAD TYCKER DU?????

Vad vill du ha MER av för förslag på min sida..
 FRUKOST ALTERNATIV
 BUFFÉ RÄTTER
 MIDDAGAR
 EFTER RÄTTER
 MATBRÖD
 BAKVERK
 PICKNICK ALTERNATIV
 FÖRRÄTTER

Gästbok till mina läsare....

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards