Direktlänk till inlägg 14 oktober 2011
2dl sirap
2dl socker
4 msk ströbröd
__________________
1/2 påse flagad Mandel till dekoration
Bakplåtspapper
1 plåt
1 kastrull med hög kant
1 TRÄSLEV eller METALL-SLEV
1 termometer (det fungerar med kött-termometer om du inte har en digital termometer)
GÖR SÅHÄR:
placera ut bakplåtspappret på en plåt
*Blanda grädde, sirap & socker i en kastrull, med hög kant. (så det kan koka utan att koka över)
*akta fingrar & små Barn ***MYCKET HETT!!
Koka detta nu kraftigt, Utan Lock i 12-15 minuter, rör om då & då med sleven, mät temperaturen på knäck-kolan helatiden så att den kommer upp till EXAKT:125grader. Då är KnäckKolan Klar! Rör ner Ströbrödet.
(Vid högre temperatur blir knäcken för Hård eller smakar mer bränd, vid lägre temperatur segare, och för Lös för att kunna skäras)
*Häll upp KnäckKolan på Bakplåtspappret, låt den flyta ut, Och forma den lite till en rektangel med sleven.
Strössla över den flagade mandeln, och låt detta svalna i 10 minuter.
Skär sedan med en kniv remsor, åt ena hållet, och sedan remsor åt andra hållet , så att det bildar ett rutmönster. Låt sedan kolan svalna ytterligare 15 minuter.
*under tiden klipper du bakplåtspapper i 10x10cm fyrkanter, för att ha att klä in Kolorna med.
Skär nu igen, eller klipp isär Kola-knäckbitarna,det är bra om den är lite halv-ljummen fortfarande så kolan går att hantera lättare.
vik in varje kola i papper.
knyt ett litet band eller snöre runt varje kola, & Förvara dem sedan i en plåtburk, eller glasburk =)
Fin Ge-bort-Precent Eller BjudKola Året Om!
Timjan : är enlligt mig helt underbar!! Denna krydda skall vara färsk, den är en katastrof torkad. Lägg pengar på en färskTimjan när du ska använda den är mitt råd. Det är inte jämförbart alls med en torkad (såsom oregano tex. den funkar både...
Nu har bloggen legat nere att tag, men nu är det dags för en uppdatering & nya tag. Jag har 2 nya kategorier som heter Bär Frukt & Svamp och KöksTips, där jag kommer lägga in lite nya ideer framöver. Idag har jag delat med mig lite. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|