Direktlänk till inlägg 18 oktober 2011
4-5 Personer !!
400g benfritt Nöt eller fläskKött
- i små tärningar 1x1cm
(Kan Bytas Ut mot 400gram NötFärs eller Blandfärs)
2 stora gula Lökar - fint skurna & hackade
5 msk tomatpure
2 stora röda paprikor - skurna i fina små små tärningar
1 pkt passerade tomater
1,5 liter vatten (späd eventuellt med mer vatten..)
3 köttbuljongTärningar, upplöst i lite av vattnet (hetta upp i micro)
4 potatisar, skurna i små tärningar 0,5x0,5 cm
3 vitlöksklyftor -fint skurna och hackade!
3 tsk paprikapulver
2tsk chilipulver
2 tsk Cayenne peppar
SALT.. efter eget Tycke!
MatOlja - att steka i (stek aldrig i olivolja, den bränns och tar över smaken)
GÖR SÅHÄR!!
**bryn Köttet //eller färsen i en stekpanna i olja, salta lite, ställ åt sidan!!!
**Fräs i Olja, i en Hög Kastrull gul lök, vitlök, paprika, potatistärningar, tills den gula löken fått en transparant färg, 2-3minuter, salta LITE!
** Häll nu i Köttet/färsen i kastrullen, Blanda alltsammans!! Strö Över chiliPulver, cayennepeppar, paprikapulver Blanda!!
Häll på Buljong, vatten, passerade tomater, TomatPure!!
Låt koka Under Lock i 20-30minyuter, tills köttet känns mört.
KLART!!
Soppan kan med fördel gärna stå 15 minuter, innan den serveras, då den blir godare, och bättre "ät-temperatur".
SERVERAS MED EN ISKALL KLICK TURKISK YOGHURT i MITTEN AV SOPPAN
& BAGUETTE
med
SMÖR & OST
SVAL KLICK-SÅS
rör ner 2 pressade vitlöksklyftor i 5dl yoghurt - inget annat!!
LYCKA TILL
Timjan : är enlligt mig helt underbar!! Denna krydda skall vara färsk, den är en katastrof torkad. Lägg pengar på en färskTimjan när du ska använda den är mitt råd. Det är inte jämförbart alls med en torkad (såsom oregano tex. den funkar både...
Nu har bloggen legat nere att tag, men nu är det dags för en uppdatering & nya tag. Jag har 2 nya kategorier som heter Bär Frukt & Svamp och KöksTips, där jag kommer lägga in lite nya ideer framöver. Idag har jag delat med mig lite. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|