Senaste inläggen

Av Cecilia - 1 mars 2013 08:35

  Antal: 16 stora Rutor 

botten

2dl kockosflingor

1dl farinsocker

2dl vetemjöl

1tsk bakpulver

100g smält smör

1tsk vanilinsocker


Karamell

400gr sötad Kondenserad Mjölk (konserv)

30gr smör

2msk ljus sirap

2 tsk hett vatten


Glasyr

120g mörk choklad, hackad

60gr smör i tärningar


GÖR SÅHÄR......................

botten

Sätt ugnen på 175grader

klä en bottten och kanter på en rektangulär form med måtten 28x18 cm med bakplåtspapper och låt pappret gå ut över kanterna.

*häll kokkos socker och mjöl, vanilinsocker och bakpulver i en skål och blanda väl med en slev.  gör en grop i mitten , smält smöret i an kastrull och häll sedan det i mjölblandningens hål, och rör sedan detta till en smet.

pressa ut denna smet i botten av formen till en jämn matta. Grädda denna sedan i ugnen till en jämn kaka i mitten av ugnen i 12-15minuter. ( ta ut kakan innan kanterna börjar bli bruna)

Låt kakan svalna helt & hållet.


Karamell (mellersta lagret)

häll kondenserad mjölk, smör, sirap, och vatten i en liten kastrull.Rör över medelstark värme tills det börjar koka. sänk värmen och låt det sjuda under omrörning  ytterligare 5minuter. Häll sedan karamellsmeten över den gräddade botten. Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda den ytterligare 10 minuter. Ta ut den ur ugnen och låt den svalna till ljummen.


glacyr

häll chokladhacket och smör i en värmetålkig bunke och värm den sedan i en kastrull över vattenbad (kokande vatten) Rör tills choklad och smör smält, och blandningen är slät. bred sedan choklad-glacyren på den ljumna karamellagret med en bred spatel, eller en stekspade eller liknande.Kyl kakakn tills glasyren stelnat. skär den sedan i rutor 4x4=16


Går bra att frysa!!

**eller förvara i lufttät burk med lock i 1 vecka


Av Cecilia - 14 januari 2013 20:34

 

Ingredienser:

1  sats Frall-deg


FYLLNADS-VAL 1

400gr smör eller margarin, rumsvarmt

1 liten knippel färsk basilika, grovt hackad

1 liten knippe färsk timjan, repa av de små bladen så gott det går

1 liten knippe färsk persilja , grovt hackad

en gnutta salt


FYLLNADS-VAL 2

2 pkt Lufttorkad skinka i tunna skivor , som de är i förpackningen

1 knippe Färsk timjan, repa av de små bladen så gott det går

 ca 200g svarta oliver, skurna i 2delar/oliv

i liten burk marinerade soltorkade tomater i olja (glasburk)

en gnutta salt

margarin elr smör



FYLLNADS-VAL 3

pressad vitlök av 2 klyftor

smör eller margarin. rumsvarmt

färsk rosmarin, finhackad

en gnutta salt


Garneriing & pensling oavsett innehållsval: flingsalt, grovmalen svartpeppar, uppvispat ägg


GÖR SÅHÄR!!


baka fralldegen enligt receptet Med gäsning & allt som står!!

Välj en av Fyllnadssvalen ovan och blanda ingredienserna med rumsvarma fettet i en bunke, tills du har en jämn smörsmet. Låt denna nu stå på bänken medans du förbereder degen.


( Väljer du fyllnadsval 2 blandar du INTE ingredienserna med smöret/margararinet, utan gör enligt vad som står nedan, fast du istället breder ut smöret ensamt som det är, sedan lägger på ingredienserna som de är utspritt äver degen)


Dela sedan degen i 4 delar.

Kavla ut varje deg till en rektangel ca:1cm i tjocklek.

Bred ut 1/4 smörsmeten på degen ända ut i kanterna (dvs: se till att smöret räcker till alla 4:a degar )

rulla sedan ihop rektangeln *på det längsta hållet* så att det blir en lång rulle. Ta sedan tag i varje ände på rullen & vrid dem motsols mot varandra så att längden ser */tvinnad/vriden ut.

Låt denna jäsa i 20-25 minuter, på plåt m bakplåtspapper under bakduk. Sätt på ugnen på 225grader under tiden


Nu Penslar du dem med uppvispat Ägg.

Strö över flingsalt och grovmalen svartpeppar ,

Grädda i ugn 225grader tills de fått en gyllene färg. Om du lyfter på dem ska de vara gyllenbruna under.


Låt dem svalna på galler under Duk.

Äts helst nybakat men går bra att frysa. Vid servering skär du brödet på diagonalen/snedden, i ca 3CM BREDA SKIVOR.

Serveras till Soppa, grillat, pasta, skaldjur, picknick, frukost .....

Av Cecilia - 14 januari 2013 20:12

Tortelini m Köttfyllning (ej ost) (koka till 5 pers)

flytande köttbuljong

salt

1 ugnsfast stor & hög form



Creme att täcka tortellinin med:

4små burkar cremefraiche

2pkt bacon

salt (efter behag)

1/2 tsk svartpeppar

1/2 tsk vitpeppar

2 krm chilipulver

1/2 tsk paprikapulver

1/2 dl riven Ost


Koka tortelini enligt förpackningen för 5 personer i rikligt med vatten, 1/2 tsk salt och 2 msk flytande köttbuljong.

Låt detta svalna något.

Under tiden gör du *Creme´n* genom att blanda alla ingredienser i en bunke dvs. cremefraiche, salt, svartpeppar, vitpeppar, chilipulver, paprikapulver. Klipp sedan ned baconet i smala remsor. BLANDA MED SLEV


lägg upp tortelinisarna, som nu är kokta, i en ugnsfast form. Bred på *Creme´n* uppå tortelinin så gott det går. Toppa med den rivna osten

Gratinera detta i ugn på 225grader tills det fått en fin färg. (gyllene)


Serveras med Baguette &  sallad!!


funkar även med    ett glas Vitt vin en fredagKväll   




Av Cecilia - 12 augusti 2012 11:02

 MuffinsSmeten!! (Bas-smet till alla slags Muffins)
150gr rumsmjukt margarin eller smör
2dl socker
2 ägg
2 tsk vanillinsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver (blanda det med lite av mjölet)
                     1/2dl vatten


Sätt på Ugnen på 200grader
Ställ ut 20st Modell:STORA muffinsformar på en plåt
Vispa med elvisp rumsmjukt smör/margarin med sockret ta sedan i ett ägg i taget, & vispa imellan varje ägg.
blanda ner Vanillinsocker & vispa! Häll på vattnet, och vispa igen!
Blanda vetemjölet med bakpulvret i en skål och häll sedan i mjölblandningen, lite i taget, i muffinsSmeten & vispa med elvispen till en jämn smet.
Klicka Nu i Smeten, ca 1 matsked / form, stryk av varje skedmått med pekfingret i formen. Fördela sedan det som blir över i bunken (om det blir det) i de muffinsar som ser kanske ut att behöva lite mer än någon annan efter att du lagt 1 msk i varje form.

Grädda dem nu i nedre delen av ugnen i 200grader i 10-16 minuter... (tills de är gyllenbruna)


LÅT DEM SVALNA!!


MONTERING
Gör glasyren, Läs recept nedan!!

Lägg sedan på ca 1/2-1 msk gasyr i mitten på varje muffins, smeta ut set lite lätt i en cirkel, när du fördelat ut smeten på alla muffinsar. Var inte så noga , det flyter ut av sig självt.

Strössla med valfritt strössel, låt stelna. KLART!!!


GLASYR & TOPPING

VALFRITT STRÖSSEL -finns olika i Butiken, silverkulor, sockerblommor, sockerglitter, chokladströssel, mm.


4dl florsocker

1/2 tsk matolja

VATTEN


Lägg florsockret i en liten skål, häll ned allt florsocker i skålen, häll nu på VATTEN tills det står precis över florsockret. Låt det stå ett par minuter, häll bort överflödigt vatten (FÖRSIKTIGT) Rör runt till en jämn smet. Häll i 1/2 tsk Matolja. blanda. 

ANVÄND OMGÅEENDE!


(du kan färja glasyren nu om du vill m 1 droppe valfri hushållsfärg)

Av Cecilia - 12 augusti 2012 09:50

MuffinsSmeten!! (Bas-smet till alla slags Muffins)

150gr rumsmjukt margarin eller smör
2dl socker

2 ägg

2 tsk vanillinsocker

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver (blanda det med lite av mjölet)

1/2dl vatten


Sätt på Ugnen på 200grader

Ställ ut 20st Modell:STORA muffinsformar på en plåt

Vispa med elvisp rumsmjukt smör/margarin med sockret ta sedan i ett ägg i taget, & vispa imellan varje ägg.

blanda ner Vanillinsocker & vispa! Häll på vattnet, och vispa igen!

Blanda vetemjölet med bakpulvret i en skål och häll sedan i mjölblandningen, lite i taget, i muffinsSmeten & vispa med elvispen till en jämn smet.

Klicka Nu i Smeten, ca 1 matsked / form, stryk av varje skedmått med pekfingret i formen. Fördela sedan det som blir över i bunken (om det blir det) i de muffinsar som ser kanske ut att behöva lite mer än någon annan efter att du lagt 1 msk i varje form. 

Grädda dem nu i nedre delen av ugnen i 200grader i 10-16 minuter... (tills de är gyllenbruna) 


Under tiden gör Du toscasmeten!! (Läs recept nedan)


När muffinsarna är klara (kommer direkt från ugnen)

Klickar du sedan direkt Ut 1 msk toscasmet i mitten på varje muffins, stryk av varje skedmått med pekfingret. 

Grädda sedan muffinsarna 5-7min på 200gr så att toscasmeten får färg, sedan tar du ut dem.


KLART!!

 

TosCaSmeten!!2 påsar flagad Mandel (2x50gr)

2 msk veteMjöl

2 msk Mjölk

100g smör

1dl socker


blanda alla ingredienser i en kastrull, låt det puttra samman till en smet.

låt det svalna något medans muffinsarna gräddas i Ugnen.

Av Cecilia - 17 juli 2012 08:27

     ............från cecilias skafferi   

2 gula lök, kör dem fint i mixer

2 vitlöksklyftor, kör dem tillsammans med gula lök i mixer

4 msk olivolja

1 förpackning passerade tomater

1 msk basilika fryst, torkad eller .. Färsk-fint hackad

1,5tsk  grovmalen svartpeppar

1 tub tomatpure, hela mängden

8dl vatten

4st grönsaksbuljong

2,5 dl Grädde (kan bytas mot mjölk, laktosfri grädde/mjölk eller vegitabilisk grädde/mjölk)

3dl färdig kokta SnabbMakaroner (3 dl mätt efter kokning)

salt (efterbehag, salta dock EFTEr att du smakat av soppan, när alla ingredienser är i)


Koka pastan enligt föreskrift, ställ den åt sidan

Skala & mixa Gul lök och Vitlök

fräs löken i olivoljan i en stor kastrull (3liters) några minuter utan att det får färg, rör om ofta.

Tillsätt passerade tomater, buljongtärningar,basilika, svartpeppar vatten & tomatpureé.

Låt detta puttra under lock på medeltemperatur 5 minuter.

Häll på grädden, rör runt, låt värmas 1 minut.

häll ned makaronerna!


smaka av Med SALT!


SERVERAS MED Ungnsbakat *Bake Up* VITLÖKSBRÖD


Av Cecilia - 7 maj 2012 09:58

  Frö - KnÄcke cecilias skafferi

2dl vetemjöl

1/2 dl linfrön

1/2 dl havregryn

1/2 dl solrosfrön

1/2dl pumpaKärnor

1/2dl rapsOlja

1 tsk Salt

2 dl kokande Vatten


garnering, FLINGSALT


blanda alla ingredienser i en Bunke, degen blir mkt kletig.

lägg massan med hjälp av en slickepott , i mitten på ett bakplåtspapper, lägg sedan ett till bakplåtspapper över degen och platta ut den så gott det går med händerna till en rektangel (i storlekm bakplåtspappret) Sedan tar du en brödkavel och kavlar ut så att du får det riktigt tunnt, fortfarande med bakplåtspappret imellan. När detta e klart drar du bort det översta bakplåtspappret. skär nu skåror i den utplattade degen så att det bildar ett rutnät över hela med hjälp av en kniv, så att det blir små fyrkantika knäckebröd. ( underlättar när du ska bryta isär det efter gräddningen)

Strössla sedan smulat flingsalt över hela brödet.

Gräddas direkt i ugn ca 1 timma... ha koll på knäcket i slutet så att det inte blir brännt.


Låt svalna.

Bryt isär, KLART!!

förvaras i plåtburk eller papperspåse.


Lycka Till   

Av Cecilia - 7 maj 2012 09:00

    MatjeSillTårta cecilias skafferi


**till detta behövs en form med löstagbar kant, klä gärna formen med plastfolie för bästa resultat





Botten:

75gr Margarin eller smör

300gram Kavring Bröd



fyllning:

4 gelatinblad

2 burkar Matjesill á 200gram - fint skuret

lite sillspad av matjesillen

1 röd Lök -fint hackad

250 gram Kesella

3dl gräddfil


Garnering:

1 knippa dill ELLER Gräslök- fint skuren


smält margarinet, smula sönder kavringen med händerna eller finfördela i en matberedare. Blanda margarinet med brödsmulet. Klä en form med plastfolie, platta ut blandningen i formen, gärna i en form med löstagbar kant, ca 24cm i diameter, ställ formen i kylen i 15 minuter.

Blanda under tiden fyllningen , blanda kesella & grädfil med sill & rödlökshacket, smaka av med lite sillspad. förbered Gelatinet / smält enligt förskrivningen på gelatinbladspaketet, Häll sedan ner den smälta gelatinet i sillsmeten & blanda Väl. Bred nu ut sillsmeten på den kallnade kavringbotten. Ställ i kylskåp att stelna 3 timmar. Ta sedan bort formkanten och flytta över den till serveringsfat, garnera med fint skuren gräslök eller Dill.


SERVERAS PÅ..... frukostBordet, SommarBuffén, Påskbordet, Midsommarbordet eller Julbordet....

den är alltid God!!


LYCKA TILL   


Presentation


VÄLKOMMEN TILL CeCiLiAs SKAFFERI.....

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

VAD TYCKER DU?????

Vad vill du ha MER av för förslag på min sida..
 FRUKOST ALTERNATIV
 BUFFÉ RÄTTER
 MIDDAGAR
 EFTER RÄTTER
 MATBRÖD
 BAKVERK
 PICKNICK ALTERNATIV
 FÖRRÄTTER

Gästbok till mina läsare....

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards