Senaste inläggen

Av Cecilia - 13 januari 2011 07:43

      

5 STORA RÖDA ÄPPLEN  skjöljda,urkärnade, klyftade , skalet kvar


STEG.1
2,5dl vetejöl
2,5dl socker
1/2 tsk salt
1tsk bakpulver
2 tsk vanilinsocker

BLANDA ALLA TORRA INGREDIENSER I BUNKE

 

STEG.2
100gr smör
1ägg
2msk vatten


VISPA IHOP SMÄLT SMÖR,ÄGG & VATTEN I EN ANNAN BUNKE!
VISPA NU NER DE TORRA INGRED. I VÄTSKA-BLANDNINGEN till en välblandad smet.
smöra en pajForm, placera ut alla Äppelklyftor!!
KLICKA/PILLA ut massan/gegget LITE HÄR&VAR på valfri frukten!
(täcket smälter ut sedan, det ser ut som att det inte räcker, men det gör det)
UGN 175grader 30-40minuter

  

SERVERAS MED EN VANILJ-GLASS-KULA
...eller en klick Vaniljsås eller vispad Grädde

Av Cecilia - 13 januari 2011 06:20

   PASTA:

fjärilsmakaroner t 4 pers, koka enligt anvisning

1msk matolja

stor kastrull /rikligt m vatten (dubbel mängd än angivelse för bra resultat)

1tsk salt

-blanda ned 1msk smör när du hällt av dem efter kokning


OLJE-SLUNGAD RUCCOLA: 

1 ask RUCCOLASallad

3 msk OLIVOLJA LEMON (finns i välsorterade butiker ica/willys)


skölj salladen i durkslag, låt rinna av en stund...

ringla över OLIVOLJA LEMON, blanda runt med händerna. Klart

(låt stå svalt till montering av hela rätten)


BACONFlingor:

2 pkt skivad bacon

Ugn 250-300grader


-skär baconskivorna i 1,5cm stora bitar, placera ut dem på en plåt med bakplåtspapper, kör dem i het ugn tills de ser väl  knapriga & färgade ut (krympta)  Låt stå en liten stund!


PASTASÅS

10dl creme freche

2 STORA röda PAPRIKOR - - finhackad i små små kuber

2 stora GUL LÖK -finhackad, i små små kuber

3msk RapsOlja

1 msk SMÖR

3 tsk VitlöksPulver

3 tsk Paprika Pulver

3 tsk Grovmalen SvartPeppar

3 tsk ChiliPulver

SALT efter behag....


Fräs paprika & lök m oljan & smör på max temp på platta i stekpanna, till löken ser transparant ut (inte stekt/bränd). Häll över allt sammans/med fett!!!! i en kastrull.

Häll på creme freche & alla kryddor, blanda väl m slev,SALTA SIST, efter att du låtit alltsamman puttra ngr minter på " medeltemperatur". LÅT DET INTE STORMKOKA, DÅ KAN DET SKÄRA SIG, OCH DU FÅR EN GRYNIG SÅS.


MONTERING!

fördela pastan på 4 tallrikar, lägg på en rejäl skopa av såsen i mitten på varje tallrik, Strössla Över de oljade RUCCOLA - BLADEN!


SMAKLIG MÅLTID!!!!

Servera gärna med en LJUMMEN VITLÖKSBAGUETTE & ett glas VITT VIN!!



Av Cecilia - 10 april 2010 19:36

  

kyckling,  4 bröst - nedskuret i kuber

4msk turkisk Yoghurt

5dl vatten

1 kycklingbuljong 

lite redning


BAS!

1 dl  olivolja
0,5 dl  citronsaft, pressad
3 st  vitlöksklyfta(or), hackade
1 st  röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
2 st  Schalottenlök(ar), finhackade
3 msk  persilja, hackad
50 gram  smör, rumsvarmt
 flingsalt

 svartpeppar, nymmalen


Blanda ihop basen, blanda kycklingkuberna med basen. Låt stå 15 minuter!!


Fräs kycklingen m basen i en stekpanna, tills den vitnat, häll på vatten, smula i buljongen, klicka i Turkisk Yoghurt!  låt koka ihop en stund, red av grytan till önskad konsistens!!


serveras med vitlöksbröd & Ugnsgratinerade PotatisHalvor   

Av Cecilia - 9 april 2010 17:45

   150 gram Äkta smör

1 1/2 dl strösocker

2 ägg

2 msk JordnötsSmör, Crunchy

2 1/2 dl vetemjöl

1tsk bakpulver

1 msk kakao

1 dl krossade Jordnötter


vispa smör o socker pösigt

knäck i äggen, vispa väl!

rör i Jordnötssmöret, o alla torra ingredienser- blanda

Krossa jordnötterna genom o lägga dem i en påse, banka på den m en brödkavel!

Blanda sedan ner dem i kakan.

klicka/smeta ut krämen/degen i en smort o bröad sockerkasform m slät botten. (gärna löstagbara kanter!)

Grädda ca 30 40 minuter! nedre delen av ugnen 175grader


pudra den m florsocker när den svalnat!


Av Cecilia - 9 april 2010 17:10

   Kakan
2 ägg
2 dl socker

2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker

1 tsk kanel
1/2 dl olja eller ca 30 g
smält smör
3 dl rivna morötter


glasyr:
100 g philadelphia-ost
30 g smör, ej smält
1 1/2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor


använd en sockerkaksform m löstagbar Kant,

smörad och bröad eller /strödd med kokos.
vispa äggen och sockret poröst. blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och kanel och rör ner i smeten.
häll i fettet och morötterna.


grädda i 175 grader i ca 30 min.


När kakan Svalnat......

glasera den:
blanda philadelphia-osten med smör, florsocker och vaniljsocker till en jämn massa.
bred över glasyren när kakan svalnat.
garnera med kokos. servera gärna med färsk frukt eller bär.

Av Cecilia - 22 mars 2010 06:12

TOMATSÅS från cillas skafferi

  

1pkt passerade tomater

1 tub tomatpure

1 tsk salt

3 msk oregano

2 msk olivolja

 

blanda, låt stå i kyl minst 10 timmar, så att oregano tar ordentlig smak.

rör om innan användning.

  

Av Cecilia - 22 mars 2010 05:56


PIZZADEG från Cecilias Skafferi....

 

 

  

 

Till 4 pizzor

25 gram FÄRSK jäst (1/2 pkt)  

4 msk Olja

5  dl svalt/kallt vatten

2 tsk salt

12-14 dl vetemjöl

 

handvispa ut salt, olja, jäst & vatten i en stor bunke

med en träslevrör du i mjölet , bit för bit, spara 1 dl till utbaket...

ta upp degen o knga den väl, på mjölat bord.

lägg tillbaka den i bunken och låt gäsa i 1 timma under duk!

 

knåda sedan om degen, väl!

dela den i 4 lika bitar!

Baka ut.....

 

grädda pizzorna i mitten, på heta plåtar i maxtemp på ugnen

placera pizzorna på bakplåtspapper innan ni drar över dem till den heta plåten, grädda dem en och en.

 

Använd gärna min tomatBas i botten!

Lycka till

 

 

Av Cecilia - 2 februari 2010 11:15

 

  

 0,5dl Olivolja

50g jäst

5dl Mjölk

1 tsk salt

13dl vetemjöl

1 tsk bakpulver 

UGN 225grader!

  

gör degen såhär!

 Finfördela jästen i en bunke. Smält smör, tillsätt mjölk och värm till 37°. Häll det över jästen och rör tills den löst sig. Blanda i saltet.
Mät upp mjölet och blanda med bakpulver. Tillsätt det och arbeta degen smidig. Låt jäsa 30 min under duk


TOMATSÅS från cillas skafferi

1pkt passerade tomater

1 tub tomatpure

1 tsk salt

3 msk oregano

2 msk olivolja

 


blanda, låt stå i kyl minst 10 timmar, så att oregano tar ordentlig smak.

rör om innan användning.

  

FYLLNING:

finstrimlad/skuren  rökt skinka   eller  köttfärssås (fast)

Tomatsås

finriven ost (garnering)

1 ägg (pensling)

  

LÄGG IHOP PIZZABULLARNA SÅHÄR

-Kavla ut degen som om du skulle baka vanliga kanelbullar, till en stor rektangel.

-Bred på tomatsåsen, strössla över skinka i ett jämnt lager, eller köttfärssås (bör vara ganska fast i konsistensen)

- rulla nu ihop alltsammans till en längd!

-skiva i 1,5 cm skivor

-Lägg dem i bullformar och pensla dem med uppvispat ägg

strössla riven ost uppå

låt jäsa 15 minuter

-Grädda i ugn i 12-min elller t gyllenbrun färg , i mitten av ugnen

  

PERFEKTA ATT HA I FRYSEN

till snabbfika

picknick i det gröna

Badstranden

eller

till varm oboy i skidbacken!!

  

  

Presentation


VÄLKOMMEN TILL CeCiLiAs SKAFFERI.....

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

VAD TYCKER DU?????

Vad vill du ha MER av för förslag på min sida..
 FRUKOST ALTERNATIV
 BUFFÉ RÄTTER
 MIDDAGAR
 EFTER RÄTTER
 MATBRÖD
 BAKVERK
 PICKNICK ALTERNATIV
 FÖRRÄTTER

Gästbok till mina läsare....

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards