Senaste inläggen

Av Cecilia - 7 juli 2011 08:26

  3liter HELA Bär (körsbär eller jordgubbar)

2liter vatten

4kg socker

30gr vinsyra (hindrar missfärgning & härskning)

1tsk Natriumbensonat (hindrar jäsning & mögelbildning)


1 hög/stor kastrull !! (minst 10 liter) med Lock!

saftsil

tillgång till skafferi/källare/sval balkong




Gör såhär:

*Koka Upp vattnet under lock, dra kastrullen av från värmekällan.

*Rör nu ned sockret med en träslev.. rör om tills allt socker löst sig.

*Ta 1/2 dl av socker-lagen i ett glas, rör ned vinsyra och natriumbensonat med en liten sked så att det löser sig.


*Häll nu ned de HELA bären i sockerlagen, rör om lätt.

*Lägg på lock!! och låt stå på sval plats i 1VECKA (7dagar)

exempelvis: skafferi/källare/sval balkong


*rör om i saften varannan dag med slev.

*DAG 7 : sila saften i en saftduk, häll upp på flaskor... Förslut!


Smakar Underbart!!


L Y C K A  T I L L !!!


Av Cecilia - 1 juni 2011 07:23

  JordGubbSås Från Cecilias Skafferi

 Till Glass.... Eller Ostkaka.... Frukt Salladen!!

SockerLag

7 dl vatten

2,5dl strösocker

2 tsk vanillinsocker

2 msk saft av citron

Koka upp sockerlag tills sockret smält

 

Ingredienser:

2 liter Jordgubbar (helst svenska..smakar mer)  MIXA DEM LÄTT

 

Slå över den varma lagen över de mixade jordgubbarna i en bunke, blanda runt. Låt stå & svalna.

Serveras kylskåpskall.

 

Går bra att Frysa!

 

Av Cecilia - 1 juni 2011 07:01

   HEMGLASS

från Cecilias Skafferi   

4 Äggulor

2dl strösocker

3 äggvitor

2 tsk vanillinsocker

1 ask PhiladelphiaOst (200g)

3dl Vispgrädde

2 digestiveKex


Vispa Äggulor, strösocker & Vanillinsocker riktigt poröst. Blanda sedan ner Osten och rör om tills smeten blir helt slät.

Vispa nu äggvitorna i en annan bunke, till ett vitt hårt skum.

Vispa Grädden i ytterligare en Bunke, till en fast Grädde (ej hård dock)

vänd nu ned först grädden, pö om pö, i ägg-gulesmeten, vänd sedan ned därefter äggvitornas skum.


lägg över Glass-smeten i en plastbunke (med lock) Strö över smulat digestive.

Frys ned  Över natten =)


Av Cecilia - 1 juni 2011 06:36

    Indisk KycklingGratäng  .......Från Cecilias Skafferi

UGN: 20minuter på 225grader


SMÖR- till ugnsformen

4 tillagade KycklingBröst, skär ned i strimlor

3 Röda paprikor, i strimlor

3 vitlöksklyftor, pressade

2 tsk Curry

2 tk SAMBAL OELEK (ta absolut inte mer)

1,5dl MANGO CHUTNEY (grön etikett)

3DL vispgrädde, vispad till löst skum


Smöra en ugnsform.

Lägg strimlad kyckling / paprika i ett jämnt lager på botten i formen.


Ta den vispade grädden, och blanda i den ned curry, sambal Oelek, mango Chutney, vitlök.

Bred ut gräddblandningen över kyckling / paprika!

(extrakrydda inte, smakerna kommer träda fram efter gratineringen)


GRATINERA MITT I UGNEN I 20 MINUTER


SERVERAS MED FÖRDEL MED Baguette & BASMATI-RIS!

(vilket kokas på speciellt vis, se förpackning)




Av Cecilia - 1 juni 2011 06:08

Italiensk Paj från Cecilias Skafferi

6 pers


PAJSKAL:

250gr SMÖR (rumsvarmt)

6dl VETEMJÖL

6msk VATTEN

blanda alla ingredienser med degKrokar & elvisp eller i degmaskin/ elr förhand...

tryck ut degen i en PajForm (28cm) Låt stå i kyl i 1 TIMMA. (för att få ett bra esultat i ugnen sedan, annars kommer pajdegen "smälta/Kasa" ner i botten av formen vid för-gräddningen)

GRÄDDA i Het Ugn på 200grader  i 15minuter.

Låt svalna!


INGREDIENSER:

10 körsbärsTomater -delade på mitten

2 Gula Lökar, fint fint Hackade =)

2 vitlöksklyftor , fint , fint hackade

8 soltorkade Tomater, i Olja (köp INTE "lätt soltorkade")  Skär i strimlor

15 svarta oliver MED kärna , Gärna KALAMATA OLIVER, Kärna Ur /skiva

15 Gröna Oliver MED kärna, Kärna Ur/skiva


1 dl Parmesan Ost, riven

2dl  Mager Ost, Riven



Äggstanning

1dl Vispgrädde

2 tsk salt

8st Ägg

2 tsk grovmalen svartpeppar

1 tsk paprikapulver


bred ut ALLA ingredienser, enligt Ovan, på pajbotten.

Vispa Ihop Äggstanningen & häll Över

Grädda Mitt i Ugn i 200grader, i ca.40minuter


MUMS!


Lika God KALL som VARM   


Av Cecilia - 1 juni 2011 05:20

 CitronMaräng Från Cecilias Skafferi

10-12 Rejäla Bitar

gör m fördel marängen & citroncreme dagen innan!!!!

Maräng:

1dl Rice Crisp  (puffat ris, finns vid flingor/mysli i butiken)

3 äggvitor

1 krm Ättika (12%)

2dl strösocker

Sätt Ugnen på 100grader!!!

Vispa ENBART Äggvitorna, till ett hårt/fluffigt skum, så att det går att vända bunken upp&ner Utan att det rinner ur. tillsätt nu strösocker 1/2dl i taget, och vispa mellan varje omgång tills alla 2 dl är nedvispade, tillsätt sist Ättikan. Och blanda/vänd sist i Rice Crisp med en slickepott. Nu har du en jämn & blank Maräng!


lägg ut BakPlåtspapper på en bakplåt, bred sedan ut två lika stora rektangulärer på plåtens bakplåtspapper, av marängen. (så att du altså får 2 lager tårtmarängbottnar) 

Baka nu av dessa i mitten, i ugn i 2 Timmar på 100grader. Du behöver inte passa dem, utan sätt en klocka & låt dem vara! Lägg sedan upp tem på en bänk UTAN duk eller plast/ EJ ÖVERTÄCKTA. (då går fukt in i marängen & du får en seg massa) Låt dem svalna Helt, med bakplåtspapper, utan plåt, på en bänk.

Vänd dem sedan Upp&ner & dra av bakplåtspappret enkelt.. då de svalnat.


CitronKräm

3 ägg (m äggvitor & gula)

2dl strösocker

rivet skal (bara det gula) av 2 citroner

Pressad saft av 2 citroner

100gram SMÖR

2,5dl VispGrädde


lägg i grädde, äggen, socker,citronskal, citronsaft i en kastrull, vispa ihop till en jämn smet. (citronerna är lättare att riva om de är kylskåpskalla)

Värm/sjud smeten på spisen och vispa noga (akta så det inte bränner fast på botten)

När du ser att smeten tjocknar eller första bubblan kommer upp /kokning, drar du av kastrullen, och klickar nu i smöret unda´n för undan tills allt är nedrört. (100gram) skälp sedan upp smeten i en bunke och låt svalna på bänk, sedan i kylen, rör om då och då. Den ska vara KALL & KRÄMIG.


MONTERING:

2,5 dl vispGrädde

3dl Färska eller frysta Bär Hallon elr Jordgubbar

CitronKräm

MarängBottnar m RiceCrisp


Lägg ihop bottnarna med hälften av citronkrämen mellan bottnarna, och resten Ovanpå. Vispa Grädden Och bred den ovanPå, placera ut bären.

Klart!!


TIPS! Tårtan går att frysa in,  innan du lägger på grädde & bär, ta bara fram den 2 timmar innan. och låt den tina i rumstemperatur!!


LYCKA TILL


Av Cecilia - 31 maj 2011 06:53

 ÄPPELKAKA  från Cecilias Skafferi

ForM: 28cm i diam.

Ugn: 200gr, Grädda i nedre delen

Gräddningstid: 45minuter


SÄTT PÅ UGNEN

SMÖRA OCH BRÖ:a FORMEN MED KOKOS-FLINGOR


BottenSmet.

150gram Äkta Smör - RUMSVARMT

2dl Socker

2 Ägg

2 tsk VanillinSocker

3dl vetemjöl

1tsk bakpulver

1/2 dl mjölk

5 stora äpplen urkärnade med skal, i klyftor

Kanel


vispa i´hop socker o smör med elvisp i bunke, vispa ner mjölken, och ett ägg i taget.

Blanda nu alla torra ingredienser i en egen Bunke, Rör sedan ner mjölblandningen i vätskna pö Om pö. (blandningen blir  en tjock smet)

Bred ut blandningen i sockerkaksformen.

placera Nu ut alla äppelKlyftor uppå smeten, tryck till dem lite, pudra över lite Kanel!


Topp-Smul

100gram Äkta Smör

3msk strösocker

1,dl vetemjöl

1,5 dl havregryn


blanda med Elvisp till ett fint "smul"

strössla över smulorna över äpplena i formen.


GRÄDDA KAKAN i 45 MINUTER i UGN

Låt sedan kakan svalna Helt, gärna stå kallt, innan den skärs upp.


DENNA KAKA SERVERAS MED VANILJSÅS!!






Av Cecilia - 31 maj 2011 06:26

  Laxpaj  Från Cecilias Skafferi    8personer


Pajskal:

5dl DinkelMjöl             200gram Keso Naturelle

200gram Rumsvarmt Äkta Smör


Blanda alla ingredienser i en bunke eller Mixer, väl! Tryck ut pajdegen i en pajform. Ställ in form+pajskal i kylen i   1 TIMMA!! (annars blir inte pajskalet bra, det håller inte pajformens "form" utan smälter ner till botten vid för-gräddningen annars)

Sätt/värm Ugnen till 200grader. Grädda pajSkalet i 15minuter.

LÅT SVALNA!!


FYLLNING:

400gram Rökt Lax      4 st Ägg                

4 dl Grädde                 3dl  Mager, fin riven Ost

1/2 dl finklippt Dill      1/2 tsk svartpeppar

1/2 tsk salt                

  

Fördela dillen över Pajskalets Botten      

Skär ner den rökta laxen i fina strimlor och lägg ut på pajskalets botten

vispa ihop ägg & grädde, finriven Ost, salt, svartpeppar.

Häll Blandningen Över Laxen   


GRÄDDA I UGN ca 25 minuter !!


Serveras med Sallad & baguette    


Presentation


VÄLKOMMEN TILL CeCiLiAs SKAFFERI.....

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

VAD TYCKER DU?????

Vad vill du ha MER av för förslag på min sida..
 FRUKOST ALTERNATIV
 BUFFÉ RÄTTER
 MIDDAGAR
 EFTER RÄTTER
 MATBRÖD
 BAKVERK
 PICKNICK ALTERNATIV
 FÖRRÄTTER

Gästbok till mina läsare....

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards